Сучасні теплові насоси володіють ефективними технічними можливостями для економії енергії та скорочення викидів CO2. У поєднанні зі зниженням витрати енергії за рахунок поліпшеної теплового захисту теплові насоси (насамперед, в нових будівлях) є доцільною альтернативою. Розробка теплових насосів з температурами подачі до 65 град. З створила можливість для їх використання при модернізації та ремонті опалювальних установок. Оптимальна узгодженість джерела тепла і розподільчої системи з режимом роботи теплового насоса є основою для створення надійних і економічних теплонасосних опалювальних установок.
Тепловий насос забезпечує технічні передумови для ефективного використання відновлюваної енергії у формі тепла навколишнього середовища для опалення і приготування гарячої води.
Приблизно три чверті необхідної для опалення енергії тепловий насос отримує з навколишнього середовища, для решти чверті теплового насосу потрібно в якості рушійної енергії електричний струм.
Тепловий насос забезпечує можливість економного та екологічно щадного опалення з використанням тепла навколишнього середовища.
C тепловим насосом Viessmann Vitocal споживач організовує власну систему опалення житлового будинку відповідно до індивідуальних вимог. Теплові насоси Viessmann Vitocal є ідеальним рішенням для опалення, а так само кондиціювання житлових та офісних об’єктів, готельних комплексів та виробничих приміщень. Застосування повітряних теплових насосів Viessmann Vitocal є особливо раціональним у забезпеченні опалення та кондиціонування великих виробничих площ, заводських цехів.