Повітряний тепловий насос «Q-ton» працює на холодоагенті R744 (CO2 — вуглекислий газ). За рахунок унікальних властивостей вуглекислого газу (CO2) використовуваного в парокомпресійнім циклі теплового насоса, Q-ton здатний підготувати гарячу воду з температурою від 60 ° C до 90 ° C. Крім того, обладнання пристосоване для широкого діапазону температур води на вході в тепловий насос, мережної води (від 5 ° C до 63 ° C).
Турбота про екологію
Вуглекислий газ, що застосовується як холодоагент в тепловому насосі Q-ton, фактично безпечний для навколишнього середовища. Він має низьку токсичність, мінімальний потенціал глобального потепління, а також не володіє руйнівною дією на озоновий шар землі. Таким чином, виробник реалізовує одну з найважливіших завдань сучасної промисловості і підтверджує головні принципи власної корпоративної філософії — мінімізація екологічної загрози, зниження впливу промислових технологій на навколишнє середовище, економія і заощадження біоресурсів планети.
Нові технології
У новій серії теплових насосів Q-ton застосований унікальний спірально-роторний компресор подвійного стиснення «SCROTARY», який є серцем нового агрегату і являє собою синтез технологій спірального і ротаційного компресорів. Завдяки цим удосконаленням нові повітряні теплові насоси MHI можуть ефективно працювати при температурах зовнішнього повітря до -25 ° C, що значно розширює географію використання даного обладнання. Сезонний коефіцієнт COP (весна-осінь) для теплового насоса Q-ton піднімається до рівня 4,3, що є найвищим показником в галузі. Перший в світі 2-ступінчастий компресор «SCROTARY» дозволяє зберегти високу ефективність і стабільні показники незалежно від зовнішніх кліматичних умов (значень високого чи низького робочого тиску холодоагенту).
Сфера використання
Це сучасна і енергоефективна система підготовки гарячої води для побутових і комерційних потреб. Використовуючи додаткове обладнання Q-ton можна використовувати в якості ефективної і надійної системи опалення, підходящою для більшості регіонів України з помірним кліматом. Повітряний тепловий насос ідеально підходить для обслуговування комерційних об’єктів середньої та великої площі (готелів), а також об’єктів соціального призначення (дитячі садки, школи, шпиталі, санаторії), але може бути використаний і в індивідуальному житловому будівництві. Компресорний блок ESA30 має номінальну продуктивність — 30 кВт і допускає підключення в єдину водопровідну мережу до 16-ти типових модулів, тобто організацію єдиної системи ГВП (опалення) з продуктивністю до 480 кВт.
Управління здійснюється за допомогою спеціального контролера з touch-screen панеллю.