Фрукти і овочі «дихають», це природний процес, при якому кисень перетворюється на вуглекислий газ (СО2). Підвищений рівень СО2 в холодильній камері «заспокоює» плід, але його надлишок може пошкодити продукт і тому повинен видалятися.

Адсорбер СО2 (скрубер), видаляє з холодильної камери двоокис вуглецю разом з невеликою кількістю етилену. Поглинач СО2 містить активоване вугілля, яке адсорбує молекули CO2, пов’язуючи їх. Повітря з холодильної камери, проходить через активоване вугілля і повертається назад в камеру, при цьому вуглекислота з повітря сховища ефективно видаляється.

Крім зручної панелі керування для програмування роботи в холодному приміщенні, адсорбер оснащується «адсорбуючими легкими». Ця запатентована система гарантує абсолютно низьку концентрацію кисню, що на практиці означає відсутність кисню в холодній камері (ідеально підходить для зберігання в умовах ультранизького вмісту кисню та / або умов динамічно контрольованого газового складу).

Вентилятор, регульований по частоті, знижує споживання енергії до мінімуму — це важлива перевага, оскільки адсорбер працює майже цілодобово. Крім того, діаметр труби порівняти з розмірами вентилятора, тому тепло, що виникає в результаті тертя, не потраплятиме в холодильну камеру.

Кожен сорт фруктів і овочів має свій рівень виділення CO2 і його максимально допустимий рівень. Тому Besseling виробляє адсорбери різної поглинальної здатності і може запропонувати апаратуру, ідеально схожу для Ваших потреб.