Рекомендації  зберігання фруктів

Умови зберігання Контрольована атмосфера
Продукти Температура зберіганняoC

 

Температура замерзанняoC Відносна вологість % Термін зберіган

ня

Чутливість етилену О2 % CO2 %
Яблука 0/3  -1.5   90 / 95%  7-12   місяців  висока  1.3%    1.5%
Fuji 0 -1.5 90 / 95 % 7 — 8 місяців висока 1 % 1 %
Gala 3 -1.5 90 / 95 % 7 місяців висака 1.5 % 1.5 %
Golden 0 / 1 -1.5 90 / 95 % 8-9 місяців висока 1 % 1.5 %
Jonathan 0 -1.5 90 / 95 % 7 місяців висока 3 % 5 %
Абрикоси -0.5 / 0 -1.1 90 / 95 % 1 — 3 тижні помірна 2 — 3 % 2 — 3 %
Банани 13 / 15 -0.8 90 / 95 % 1 — 4 тижні висока 2 — 5 % 2 — 5 %
Ожина -0.5 / 0 -0.8 90 / 95 % 3 — 6 днів низька 5 — 10% 15 — 20%
Чорниця -0.5 / 0 -1.3 90 / 95 % 10 — 18 днів низька 2 — 5% 12 — 20%
Вишня -1 / 0 -2.1 90 / 95 % 2 – 3тижні 10 — 20 % 20 — 25 %
Журавлина 2 / 5 -0.9 90 / 95 % 8 — 16 тижнів низька 1 — 2 % 0 — 5%
Інжир -0.5 / 0 -2.4 85 / 90 % 7 — 10 днів низька 5 — 10 % 15 — 20 %
Виноград -0.5 / 0 -2.7 90 / 95 % 2 — 8 тижнів низька 2 — 5 % 1 — 3 %
Грейпфрут 14 / 15 -1.1 85 / 90 % 6 – 8тижнів помірна 3 — 10 % 5 — 10 %
Ківі 0 -0.9 90 / 95 % 3 — 5 місяців висока 1 — 2 % 3 — 5 %
Лимон 10 / 13 -1.4 85 / 90 % 1 — 6 місяців 5 — 10 % 0 — 10 %
Нектарин -0.5 / 0 -0.9 90 / 95 % 2 — 4 тижні помірна 1 — 2 % 3 — 5 %
Апельсин 3 / 9 -0.8 85 / 90 % 3 — 8 тижнів   помірна 5 — 10 % 0 — 5 %
Персики -0.5 / 0 -0.9 90 / 95 % 2 — 4 тижні помірна 1 — 2 % 3 — 5 %
Груша -1.5 / -0.5 -1.7 90 / 95 % 2 — 7 місяців висока 1 — 3 % 0 — 5 %
Айва -0.5 / 0 -2.0 90 % 2 – 3 місяці висока
Малина -0.5 / 0 -0.9 90 / 95 % 3 — 6 днів низька 5 — 10% 15 — 20%
Полуниця 0 -0.8 90 / 95 % 7 — 1 днів низька 5 — 10% 15 -20%