Рекомендації зберігання фруктів Умови зберігання Контрольована атмосфера Продукти Температура зберіганняoC Температура замерзанняoC Відносна вологість % Термін зберіган ня Чутливість етилену О2 % CO2 % Яблука 0/3 -1.5 90 / 95% 7-12 місяців висока 1.3% 1.5% Fuji 0 -1.5 90 / 95 % 7 — 8 місяців висока 1 % 1 % Gala 3 -1.5 90 / 95 % 7 місяців висака 1.5 % 1.5 % Golden 0 / 1 -1.5 90 / 95 % 8-9 місяців висока 1 % 1.5 % Jonathan 0 -1.5 90 / 95 % 7 місяців висока 3 % 5 % Абрикоси -0.5 / 0 -1.1 90 / 95 % 1 — 3 тижні помірна 2 — 3 % 2 — 3 % Банани 13 / 15 -0.8 90 / 95 % 1 — 4 тижні висока 2 — 5 % 2 — 5 % Ожина -0.5 / 0 -0.8 90 / 95 % 3 — 6 днів низька 5 — 10% 15 — 20% Чорниця -0.5 / 0 -1.3 90 / 95 % 10 — 18 днів низька 2 — 5% 12 — 20% Вишня -1 / 0 -2.1 90 / 95 % 2 – 3тижні 10 — 20 % 20 — 25 % Журавлина 2 / 5 -0.9 90 / 95 % 8 — 16 тижнів низька 1 — 2 % 0 — 5% Інжир -0.5 / 0 -2.4 85 / 90 % 7 — 10 днів низька 5 — 10 % 15 — 20 % Виноград -0.5 / 0 -2.7 90 / 95 % 2 — 8 тижнів низька 2 — 5 % 1 — 3 % Грейпфрут 14 / 15 -1.1 85 / 90 % 6 – 8тижнів помірна 3 — 10 % 5 — 10 % Ківі 0 -0.9 90 / 95 % 3 — 5 місяців висока 1 — 2 % 3 — 5 % Лимон 10 / 13 -1.4 85 / 90 % 1 — 6 місяців 5 — 10 % 0 — 10 % Нектарин -0.5 / 0 -0.9 90 / 95 % 2 — 4 тижні помірна 1 — 2 % 3 — 5 % Апельсин 3 / 9 -0.8 85 / 90 % 3 — 8 тижнів помірна 5 — 10 % 0 — 5 % Персики -0.5 / 0 -0.9 90 / 95 % 2 — 4 тижні помірна 1 — 2 % 3 — 5 % Груша -1.5 / -0.5 -1.7 90 / 95 % 2 — 7 місяців висока 1 — 3 % 0 — 5 % Айва -0.5 / 0 -2.0 90 % 2 – 3 місяці висока Малина -0.5 / 0 -0.9 90 / 95 % 3 — 6 днів низька 5 — 10% 15 — 20% Полуниця 0 -0.8 90 / 95 % 7 — 1 днів низька 5 — 10% 15 -20%