Рекомендації зберігання овочів

Умови зберігання Контрольована атмосфера
Продукти Температура зберіганняoC

 

Температура замерзанняoC Відносна вологість % Термін зберіган

ня

Чутливість етилену О2 % CO2 %
Рукола 0 -0.5 95 / 100 % 7 — 10 днів висока
Спаржа 0 / 2 -0.6 95 / 100 % 2 — 3 тижні помірна 5 — 12 %
Квасоля 4 / 7 -0.6 90 / 95 % 7 — 10 днів помірна
Броколі 0 -0.6 95 / 100 % 10 — 14 днів висока 1 — 2 % 5 — 10 %
Брюссельська капуста 0 -0.8 95 / 100 % 3 — 5 тижнів висока 1 — 2 % 5 — 7 %
Капуста 0 -0.9 95 / 100 % 5 — 6 місяців висока 3 — 5 % 3 — 7 %
Морква 0 -1.4 98 / 100 % 6 — 8 місяців висока
Цвітна капуста 0 -0.8 95 / 100 % 3 — 4 тижні висока 2 — 5 % 2 — 5 %
Селера 0 -0.5 98 / 100 % 1 — 2 місяці помірна 1 — 4 % 3 — 5%
Огірок 10 / 12 -0.5 85 / 90 % 10 — 14 днів висока 3 — 5% 0 — 5%
Китайська капуста 0 -0.9 95 / 100 % 2 — 3 місяці висока 1 — 2 % 0 — 6 %
Баклажан 10 / 12 -0.8 90 / 95 % 1 — 2 тижні помірна 3 — 5 % 0 %
Часник 0 -0.8 65 / 70 % 6 — 7 місяців низька 0.5 % 5 — 10 %
Цибуля-порей 0 -0.7 95/ 100 % 2 місяці помірна 1 — 2% 2 — 5 %
Салат-латук 0 -0.2 98 / 100 % 2 — 3 тижні висока 2 — 5 % 0 %
Гриби 0 -0.9 90 % 7 — 14 днів помірна 3 — 21 % 5 — 15 %
Цибуля суха 0 -0.8 65 / 70 % 1 — 8 місяців низька 1 — 3 % 5 — 10 %
Зелена цибуля 0 -0.9 95 / 100 % 3 тижні висока 2 — 4 % 10 — 20 %
Горох 0 / 1 -0.6 90 / 98 % 1 — 2 тижні помірна 2 — 3 % 2 — 3 %
Перець зелений 7 / 10 -0.7 95 / 98 % 2 — 3 тижні низька 2 — 5 % 2 — 5 %
Петрушка 0 -1.1 95 / 100 % 1 — 2 місяці висока
Картопля 4 /12 -0.8 95 / 98 % 5 — 10 місяців помірна
Редиска 0 -0.7 95 / 100 % 1 — 2 місяці низька 1 — 2 % 2 — 3 %
Шпинат 0 -0.3 95 / 100 % 10 — 14 днів висока 5 — 10 % 5 — 10 %
Солодка картопля 13 / 15 -1.3 85 / 95 % 4 — 7 місяців низька
Помідори 8 / 10 -0.5 85 / 90 % 1 — 6тижнів низька 3 — 5 % 3 — 5 %
Кавун 10 / 15 % -0.4 90 % 2 — 3 тижні висока