Озон – це сильний, екологічночистий окислювач, який використовується для дезинфекції, боротьби з грибками та мікротоксинами. В газоподібній формі він подається в приміщення, яке необхідно дезинфікувати. Газ займає весь наданий йому об’єм, забезпечуючи дезинфекцію всіх поверхонь приміщення і атмосфери в ньому. Використання озону при зберіганні овочів та фруктів: Озон володіє сильним дезинфікуючим ефектом і згубно впливає на мікрофлору сховища, яка є патогенною та сприяє гниттю продукції. Озон ефективно розкладає токсини, що утворюються на поверхні плодоовочевої продукції ,що є продуктами життєдіяльності мікроорганізмів. Знищує спори грибків. Озон також сприяє зниженню рівня етилену в сховищі Озон також ефективно використовується для обеззараження тари, в якій зберігається продукція При використанні озонової обробки для плодоовочевої продукції, що зберігається чи перевозиться, відбувається уповільнення процесів її дозрівання, і знижуються втрати від протікаючих процесів гниття плодів Озон ефективно знищує неприємні специфічні запахи гнилі і здійснює дезодорацію овочесховищ і плодоовочевої продукції, що зберігається Періодична обробка овочесховищ невеликими дозами озону відлякує різних гризунів і ефективно впливає на комах, забезпечуючи поліпшення збереження плодоовочевої продукції Використання озону для обробки плодоовочевої продукції, холодильних камер і овочесховищ відзначається простотою, ефективністю і екологічною безпекою унаслідок відсутності шкідливих побічних ефектів в результаті швидкого розкладання озону до кисню; Вартість обробки плодоовочевої продукції із застосуванням озону у декілька разів нижче, ніж при використанні хімічних дезінфектантів, озон отримують безпосередньо на місці за допомогою спеціальних приладів – озонаторів. Витрати електроенергії також є не значними.