Під час роботи сховище постійно піддається впливу змінюються зовнішніх умов, які можуть впливати на умови всередині камери. Besseling пропонує рішення для створення оптимального захисту та умов безпеки.

Буферний мішок / «буферне легке». В результаті зміни тиску повітря і коливань температури усередині холодильної камери, об’єм повітря постійно змінюється. Щоб нейтралізувати ці зміни, поруч з приміщенням встановлюється буферний мішок. Він містить надлишкове повітря, взятий з холодильної камери, і при необхідності (у випадку зниження тиску) повертає його в сховище. Це запобігає непотрібне надходження в камеру зовнішнього повітря, багатого киснем.

Захист від змін тиску. В екстремальних умовах буферний мішок може виявитися недостатньо ефективним. З цієї причини холодильні камери повинні бути додатково оснащені запобіжними клапанами надлишкового тиску і розрідження, які спрацьовують при зміні заданого параметра на 10 мм водного стовпа. Без використання цих заходів стелю і стіни холодильної камери можуть бути серйозно пошкоджені.

Система аерації. Ця система підтримує мінімальний відсоток CO2 під час охолодження і зберігання продукту і дозволяє контролювати надходження кисню в камеру.